Sådan vælger du den bedste WIFI-router

Wi-Fi har eksisteret i et stykke tid nu, og det er nået langt. Den router, du har købt for 10 år siden, er næsten helt sikkert langsommere end den, du ville købe nu, og den er muligvis ikke i stand til at nå ud til hvert hjørne af dit hjem som nyere modeller. En Wi-Fi-routers hastighed måles i Megabits per sekund eller Mbps – det angiver, hvor hurtigt routeren kan flytte indgående data – som et internetsignal – fra en computer (som dit modem) til en anden (som din smartphone eller tv). I de sidste par år brugte de hurtigste Wi-Fi-routere på markedet og skaffe hurtigt og billigt internet.

Hastighed

De fleste routere når som helst ikke op til deres teoretiske maksimale hastigheder under givne forhold i den virkelige verden. Med andre ord, der er en masse kompliceret teknisk mulighed bag numrene på boksen, men der er ikke meget grund til at overbelaste dig selv med det: Det er hovedsageligt et benchmark, der giver dig mulighed for at bestemme en routers samlede kapacitet. Tænk på det som den tilgængelige hestekræft en bil har – det handler mindre om at udnytte den kraft hver gang du kører og mere for at kategorisere bilens generelle styrke.

Få en tri-band router, og sørg for at hele familien kan få hurtigt internet

Du kan også se andre funktioner på en routers produktside. For eksempel er “dual-band” routere normen nu, der bruger to forskellige frekvenser – 2,4 GHz og 5 GHz – for at få et bedre signal til dine enheder. 2,4 GHz er bedre til at trænge igennem vægge, men har nogle begrænsninger.

Det er langsommere end 5 GHz og kan blive overbelastet med andre ikke-Wi-Fi-enheder (som et trådløst telefonsystem). Nogle moderne routere har endda sport med mærket “tri-band”, som gør det muligt for flere enheder at kommunikere med routeren på én gang, hvilket eliminerer overbelastning, når hele familien bruger internettet på samme tid – uanset om du vil se Tik Tok, streame Netflix serier, lytte til en Spotify-spilleliste, eller se efter de nyeste sportskørsler.